CEO svindel – sådan undgår du det

Tjek faresignaler for CEO svindel på mail

TJEK MAILEN EN EKSTRA GANG

Får du en mail fra din chef i sommerperioden, hvor han/hun beder dig overføre penge, så vurdér den en ekstra gang. Sommerferien er nemlig højsæson for CEO svindel.

CEO svindel (også kaldet direktørsvindel) kaldes det, når gerningsmænd forsøger at lokke penge ud af virksomheder eller foreninger. Dette gør de som regel ved at sende mails, alternativt foretage opkald, hvor de udgiver sig for at være din chef eller bestyrelsesformand. Typisk finder de f.eks. på at bede dig overføre penge eller købe gavekort.

CEO svindel faresignaler

Faresignalerne for CEO svindel, som du bør være særligt opmærksom på for at beskytte dig selv, finder du her:

  • Henvendelsen fra din chef eller bestyrelsesformand om at overføre et beløb er uopfordret
  • Du bliver kontaktet af en person fra ledelsen, som du normalt ikke er i kontakt med
  • Afsenderen kræver absolut fortrolighed
  • Henvendelsen er af pressende og hastende karakter og er ofte formuleret kort og kontant
  • Beløbet bliver oplyst i en udenlandsk valuta, denne ofte værende euro (€) eller britiske pund (£)
  • Henvendelsen bærer præg af unaturlige ordstillinger, formuleringer eller sproglige fejl, som kunne tyde på, at teksten er oversat af et oversættelsesprogram
  • Anmodningen er udsædvanlig og i strid med jeres interne procedurer

Virksomheder, foreninger, menighedsråd og lignende organisationer bør være særligt opmærksomme på mistænkelige mails i sommerferien.

KLIK HER for at læse mere om CEO svindel, og hvad politiet siger til det. Du finder også en pdf. til download med mere information om, hvad du eller din ferieafløser skal være opmærksom på, og hvad der skal gøres, hvis skaden er sket.

Flere gode råd

Har du lyst til at læse mere om de nyeste opdateringer af regler og lovgivningen, der gælder for din økonomi, så KLIK HER og find RevisorPosten. De seneste nyheder indenfor regnskab, revision og skat findes i korte og letlæselige artikler i RevisorPosten.

top